Wietske Boonstra nieuwe regioaanjager Bestemming Noardwest

BNW, Bestemming Noardwest, is weer op volle sterkte, want er is een nieuwe regioaanjager aangenomen. “Sinds 1 januari 2021 mag ik mij regioaanjager noemen van ons mooie Noardwest-Fryslân.

Mijn naam is Wietske Boonstra, 35 jaar oud en al bijna 30 jaar woonachtig in Harlingen. Ik heb een paar jaar in Leeuwarden gewoond tijdens mijn internationale opleiding Tourism Management aan Stenden Hogeschool. Nog tijdens mijn opleiding ben ik samen met mijn partner Cor Boonstra ons eigen horecabedrijf in Harlingen begonnen, dat inmiddels is verkocht.  Mijn opleiding heb ik destijds goed kunnen afronden en die kennis heb ik ook zeker kunnen gebruiken in de 14 jaar dat we onze zaak in het toeristische Harlingen hebben mogen runnen. 
In 2014 tot en met 2016 heb ik een bestuursfunctie binnen het toenmalige Ondernemersfonds van de gemeente Harlingen mogen bekleden als vertegenwoordiger van de Harlinger horeca. Het Ondernemersfond zat destijds in de opstart fase. Ook dit heb ik als zeer leerzaam ervaren.
Naast mijn ervaring binnen de horeca heb ik ook veel geleerd omtrent  het organiseren van evenementen en festivals, iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen.
Een andere passie van mij is wijn. Ik mag mijzelf na een opleiding van 4 jaar dan ook Register Vinoloog noemen. Tijdens de eerste lockdown had ik tijd en energie over en ben ik een wijn groothandel begonnen.
Nu mag ik mij dus regioaanjager van Bestemming Noardwest noemen. Een functie welke ik zeer serieus neem en welke ik met veel plezier ga bekleden.
Samenwerken, het betrekken en bij elkaar brengen van ondernemers, is iets wat ik ambieer en waar ik in geloof. Samen kun je elkaar beter maken en kom je verder.
Kortom ik heb er enorm veel zin in en verheug met op de kennismaking. Tot gauw!”