Brassband Blaast de Bazuin

Al meer dan 60 jaar wordt er door muziekvereniging Blaast de Bazuin, tussen de Oude- en Nieuwebildtdijk, met veel enthousiasme muziek gemaakt. Gestart als fanfare maar later getransformeerd naar een Brassband die op dit moment uitkomt in de vierde divisie en onder leiding staat van Paulus de Jong. Naast het geven van concerten wordt er ook regelmatig deelgenomen aan concoursen en festivals… en met succes. Als één van de hoogtepunten moet natuurlijk genoemd worden het winnen van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in 2005.

Naast het korps heeft de vereniging ook nog een jeugdorkest genaamd “De Blaasbend(e)”. Hierin worden de jonge talenten die al een tijdje op muziekles zitten, klaar gestoomd voor het “grote” korps. Ook zijn en er een aantal leden in de vereniging die bij diverse gelegenheden het dweilorkest “De Wadlopers” vormen. Al diverse feesten en partijen hebben zij met de welbekende dweilmuziek opgeluisterd.

Kortom een veelzijdige ploeg muzikanten die u via hun eigen website en Facebook erder op de hoogte wil houden van het reilen en zeilen van de vereniging.