Voor mensen die geen zin hebben om te koken, nieuwe mensen willen ontmoeten en gezond en gezellig samen willen eten is er “Ite mei Dei”. Dit is een open maaltijd op iedere dinsdag op de boerderij van DEI aan de Koudeweg 18 in Sint-Jacobiparochie. De eerste open maaltijd is op 3 december.

De inloop is van 16:30 tot 17:00 uur met koffie en thee. Vervolgens wordt er gezamenlijk gekookt, de tafel gedekt en is er ruimte om elkaar te ontmoeten, een spel te spelen of gewoon te kletsen. Rond 17:45 wordt er met elkaar gegeten. Het programma is om 19:00 afgelopen.
Van tevoren opgeven is niet nodig, op de dag zelf kunnen mensen binnenwandelen. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 2,50 per persoon. Wanneer mensen geen vervoer hebben, biedt ANWB automaatje misschien uitkomst. Daarnaast vertrekt er om 16.30 uur een busje vanaf de Harenskerk in Sint Annaparochie naar de boerderij.
Ite mei Dei is een samenwerking tussen DEI Dagbesteding en Integratie, gebiedsteam Waadhoeke, de kerken en vrijwilligers.