Reisverslag over Het Bildt opgesteld door Heleen van Baalen en Weiko Piebes uit Zwijndrecht

De afgelopen zomer hebben we voor een derde maal de provincie Friesland bezocht. Deze vakantie lag de focus op Het Bildt en omgeving. Van deze vakanties maken we de laatste jaren hedendaagse historische reisverslagen. Dit reisverslag heeft de titel ‘Het Bildt’ gekregen. Hiervan staat nu de tweede dag online.
Bezochte plaatsen Oudebildtzijl, Nij Altoenae, Sint Jacobiparochie, Minnertsga, Sint Annaparochie en Zwarte Haan.

Dit ‘Het Bildt’-reisverslag beslaat tot nu toe uit 67 pagina’s A4 en maakt gebruik van zo’n 130 mini-foto’s en enkele illustraties die aangeklikt uitvergroot bekeken kunnen worden. In de tekst zijn verwijzingen gemaakt naar andere internetpagina’s, waaronder naar die van jullie. Vaak hebben we deze ook gebruikt als informatiebron, dus hartelijk dank voor het verzamelen en schrijven van deze pagina. Dat is ook de reden waarom jullie deze mail ontvangen. We verwijzen naar jullie site op Dag 2 (leestijd 90 minuten + 103 foto)
Hopelijk draagt het iets bij aan de algehele kennis over dit prachtig, historisch en bijzonder gebied.
Veel leesplezier met deze ontdekkings- en/of herkenningstocht!

Het reisverslag:  https://www.weikopiebes.nl/vakantie11F/reis2019.htm#dag2
Literatuuronderzoek en reisverslagen
Het verslag wordt tevens gebruikt voor een geschiedenis (literatuur)onderzoek, waaraan sinds 2011 geschreven wordt.
Het reisverslag zal samen met de eerdere (nog uit te breiden) reisverslagen ‘Friesland – provincie in Nederland’ (nu slechts 130 pag + 670 foto’s) en ‘Friesland uit het veen’ (nu slechts 83 pag + 550 foto’s) deel uit gaan maken van een hedendaags historisch Friesland-reisverslag.
Updates
Gemiddeld duurt het uitschrijven van een reisdag ongeveer een maand, zodat er t/m 2021 maandelijks een update over Het Bildt te verwachten is.

Met vriendelijk groet,
Heleen van Baalen en Weiko PiebesZwijndrecht
www.weikopiebes.nl/geschiedenis

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is wp.png