Fotoboek “Foorbij Nij Altoenae” door Rob Severein. Schrijf je in!

Hallo!

Ik ben Rob Severein en ik ben een fotograaf uit Amsterdam. De afgelopen 2,5 jaar heb ik hard gewerkt aan mijn boek ‘Foorbij Nij Altoenae’.

Niet zomaar een boek maar een fotoboek over een weerbarstig en ruig land in het uiterste noordwesten van Friesland. Nog voorbij Nij Altoenae, het allerlaatste dorp voor de Waddenzee. Het land van weidse verten, horizonnen die maar niet dichterbij komen, de wind die eeuwig waait en eigenzinnige mensen die zich niet laten leiden door de waan van de dag. Er wordt wel gezegd dat wie er 2 jaar overleeft ‘winterhard’ is en wie het er 7 jaar volhoudt nooit meer weggaat.

Mijn grootouders kwamen er in 1968 wonen en zouden er bijna 30 jaar blijven.

Zo’n 40 keer reed ik heen en weer naar het Bildt. Ik fotografeerde er het landschap, schoot portretten bij mensen thuis, had bijzondere ontmoetingen onderweg en hoorde vele, mooie verhalen. Cadeautjes, stuk voor stuk.

Het ontwerp van het boek is klaar en nu is de laatste fase aangebroken. Of het boek daadwerkelijk gepubliceerd kan worden, is mede afhankelijk van ieders hulp. Met de voorverkoop van het boek hoop ik het laatste deel van de financiering rond te krijgen: de drukkosten. Je leest er alles over via onderstaande link op voordekunst, hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector.

https://www.voordekunst.nl/projecten/10108-foorbij-nij-altoenae-past-nij-altoenae

Ik hoop dat je me wilt helpen om mijn droom waar te maken. Wie weet ligt er dan straks een ontzettend gaaf boek!

Alvast een dikke dankjewel!

Rob