Kom naar het Klimaatfestival op 23 juni

Meer weten over het klimaatlandschap en duurzame energie? Kom dan naar het Klimaatfestival van gemeente Waadhoeke op vrijdag 23 juni. Het Klimaatfestival duurt van 14.00 tot 19.00 en vindt plaats bij de kassen aan de Waltaleane in Sexbierum. 

Tijdens het Klimaatfestival kunnen inwoners terecht bij informatiekraampjes over duurzaamheid en natuur. Volg presentaties, verken met een e-chopper langs het gebied waar het klimaatlandschap misschien komt of doe mee aan een circulaire workshop. Er is livemuziek, gezellige marktkraampjes met lokale lekkernijen, en producten en plantjes om duurzaam te tuinieren. Voor de kleintjes is er een springkussen, schmink en een knutseltafel. Ook aan iets lekkers is gedacht, met foodtrucks uit de buurt. Kortom: een gezellige, duurzame en informatieve middag voor jong én oud! De toegang is gratis.

Waarom een Klimaatfestival?

Het onderzoek naar het klimaatlandschap is in volle gang. Maar wat is het klimaatlandschap precies? Hoe komt het eruit te zien, áls het er komt? Welke onderzoeken lopen er, en wat is lokaal eigendom? Ingewikkelde onderwerpen, die gemeente Waadhoeke graag aan alle inwoners van gemeente Waadhoeke wil uitleggen. Om zoveel mogelijk inwoners – jong én oud – te bereiken, organiseren we een Klimaatfestival: een plek waar bezoekers meer leren over het Klimaatlandschap en tegelijkertijd terecht kunnen voor meer informatie en inspiratie op het gebied van duurzaamheid en klimaat.

Lees meer over het Klimaatfestival, of meld je aan voor de duurzame workshop stofbewerking via: waadhoeke.nl/klimaatfestival