YOU CAN’T STOP THE MUSIC!

Ondanks de uitdagingen – oefenruimte, uitrusting , drukke agendas, pandemies… is 1 jaar later de DIKEHEARTS meer vibrant dan ooit! En wie kan hier beter over spreken dan één van de enthousiaste ouders, die zoveel hebben geholpen om dit voor elkaar te krijgen.

Door Geartsie Jasper.

DikeHearts: een jeugdband oprichten met als doel jeugd te inspireren en te motiveren voor muziek.

Een idee van Olaf Zalcman wordt werkelijkheid als de mooie kleuren met sierlijke letters op de flyers prijken. De flyers waaiden vorig jaar in menige brievenbussen en verspreidden zich tot ver in het hoge noorden.

De eerste muziek talenten melden zich al snel aan.

De schooldirecteur werd benaderd. Is enthousiast en stelt CBS De Noordster als oefencentrum ter beschikking voor de jeugdband.

Nu ruim een jaar later… DikeHearts, een jeugdband met unieke, bijzondere en creatieve muzikale herts talenten die weten hoe zij een dijk van muzikale geluiden ter gehore kunnen brengen.

Een shotgun aan muzikale noten schallen door en buiten de Noordster, het hrt van Nij Altoenae verder over de zee dijken. De wind voert de mooie klanken mee naar Nije Syl, Ouwe Syl, St. Anne, St. Jacob, Franeker en via Old town road terug naar het h♡rt waar het begon.

Een samenspel van drums, keyboard, gitaren en zang wordt elke vrijdag met veel liefde voor muziek geoefend aan een repertoire die altijd voor memories zal zorgen.

Aram (drums), Tygo (bas gitaar), Piet Hendrik (gitaar), Merit (keyboard), Rinke-Sjoerd (drums en geluid), Benthe (zang), Marrit (zang), Olaf (coach).