Buurt/dorpsbank officieel in gebruik genomen

Donderdagavond 6 juli 19:15 uur was het zover. De nieuwe buurtbank, of dorpsbank, is na een openingswoord van Sieb Miedema en Sjerpje Keizer in gebruik genomen.

De mozaïek bank bestaat uit zeer veel kleine mozaïek stukjes, die met de hand op de bank zijn geplakt. Op de mozaïek bank staan afbeeldingen van de voormalige gemeente Het Bildt en van het landschap. Het ontwerp is gemaakt door Johannes van der Meer uit Nij Altoenae. Een grote groep vrijwilligers in wisselende samenstelling hebben er voor gezorgd dat de mozaïek stukjes precies volgens tekening op de bank werden geplakt. Vele dorpsbewoners hebben elkaar door het mozaïek plakken elkaar beter leren kennen.

De bank is bedoeld door de dorpsbewoners, maar ook voor voorbijgangers om even tot rust te komen en te genieten van deze mooie bank in een prachtige omgeving.

De officiële in gebruik name van de buurtbank is gedaan door Nora en Eva, namens de kinderen van basisschool De Noordster uit Nij Altoenae. Zij mochten het lint doorknippen.

Wilt jij ook op een zeer speciale buurt/dorpsbank zitten? Loop of fiets dan eens langst op ’t kort Morn in Nij Altoenae.