Iedereen in de greep van het corona-virus. Wees ervoor elkaar, nu het zo hard nodig is.

Het is stil op het schoolplein van basisschool de Noordster. Geen biljarters in Dorpshuis De Utwijk. De kerkdeuren van Kerk tussen de Dijken blijven zondagsmorgens gesloten.

Afbeeldingsresultaat voor coronavirus nieuws

Ook in Nij Altoenae merk je dat het totaal anders is. De onzekerheid neemt toe. Het normale dorpsleven is ontwricht. Wanneer zal het corona-virus in Nij Altoenae zijn? Wie worden er ziek?

Laten we de landelijke corona-regels ook in Nij Altoenae goed in acht nemen. 1,5 meter afstand houden. Bij verkoudheid of gezondheidsklachten binnen blijven. Niet bij ouderen op bezoek gaan.

Afbeeldingsresultaat voor handenwassen corona

Handen geregeld wassen en elkaar geen hand geven. Voor meer informatie kun je terecht op www.rivm.nl.

Wat betekent dit voor ons in Nij Altoenae? Ouderen zitten thuis en komen liever de deur niet meer uit. Laten we om elkaar denken. Stuur een kaartje naar de eenzame medebewoner, waar niemand op bezoek komt. Zwaai even voor het raam als teken van aandacht voor elkaar. Het doet zo goed. Of bel de oudere dorpsgenoot op, zodat die de eenzaamheid en de onzekerheid met je kan delen.

Op zaterdag 28 maart was het de bedoeling op de kerkdeuren even open te doen, voor wie een kaarsje wilde aansteken. Door de aanscherping van de landelijke regels, die we respecteren, kan de kerk helaas niet open zijn. Voor meer informatie kun je terecht op www.kerktussendedijken.nl.

Wees er voor elkaar en geef om elkaar in deze moeilijke en onzekere tijd.