Gemeente Waadhoeke gaat het beheer van het groen, de wegen en de riolering anders aanpakken. Wat gaat er veranderen en waarom doen we dit? Wethouder Jan Dijkstra legt het uit.

Herkenbare en vaste gezichten

Een vast aanspraakpunt voor de eigen wijk. Eigen mensen die op een vaste dag in de week het beheer doen. Dat is het nieuwe wijkbeheer in Waadhoeke. De gemeente is opgedeeld in zes teams. Ieder team heeft een vaste regio onder zijn beheer en is daarmee ook het eigen vaste aanspreekpunt voor vragen en klachten. “In stikje werkenning foar de ynwenners. Fêste meiwurkers dy’t witte wat der yn de wyk libbet en wêr’t problemen sitte.”Op die manier wordt het wijkbeheer voor de inwoners directer en toegankelijker. Dit doen de medewerkers van de buitendienst van Waadhoeke samen met medewerkers van Empatec.

Voor de Westhoek, Nij Altoenae, Nieuwebildtzijl, Oudebildtzijl, Vrouwenparochie, St.-Annaparochie, St.-Jacobiparochie is de beheerder Henk Osinga.

In het filmpje op Youtube licht wethouder Jan Dijkstra het wijkbeheer verder toe. In de komende periode laten we u via berichten op de Facebookpagina van gemeente Waadhoeke kennis maken met de verschillende wijkteams.

Vraag aan uw wijkteam?

Heeft u een vraag voor het wijkteam bij u in de buurt? Neem gerust contact op met de gemeente.